Bobice protiv, alzheimera, neplodnost,tumorskih ćelija,hipertenzije
Bobice protiv alzheimera,neplodnost,tumorskih ćelija, hipertenzije
Bobice koje sprječavaju razvoj alzheimera,neplodnost,tumorskih ćelija, hipertenzije, lošeg sna, malo podsjećaju na njih ali ipak nisu grožđice.
Goji bobice ili grožđice su porijeklom iz Tibeta, a tamo je njihova ljekovitost poznata više od pet tisuća godina!
Goji bobice stoljećima se i u Europi koriste u tradicionalnoj medicini, ali nisu bile poznate široj javnosti.
Kako danas otkrivamo i prihvaćamo sve više lijekova s Istoka, čak su i liječnici počeli istraživati korist od uzimanja ovog bobićastog voća. Među ostalim, pokazalo se da …
Goji bobice sadrže molekule polisaharida koje im omogućuju da reguliraju krvni tlak.
A mineral germanij koristi u borbi protiv raka. Ovaj mineral, u kombinaciji s polisaharidom, zaustavlja genetske mutacije koje dovode do početka ove zločudne bolesti.
Također, ove bobice (grožđice) su učinkovite i kod Alzheimerove bolesti. Budući da imaju visoku koncentraciju određenih minerala i vitamina, vrlo je dobar lijek za loše pamćenje.
Mnoge se žene bore s hormonalnom neravnotežom, a uz pomoć ovih bobica mogu se postići izvrsni rezultati u liječenju, kao i kod muške neplodnosti.
U raznim istraživanjima navodi se još mnogo bolesti i problema kod kojih pomažu ove bobice. Recimo kod pretilosti, slabog imuniteta, lošeg vida i poremećaja sna.
Također, ljudi koji su redovito koristili ovaj prirodni sok bili su mnogo odmorniji i svježiji. Imali su bolji san, kao i bolje pamćenje i koncentraciju.
Recepti
Marmeladu od goji bobica je lako napraviti, a ona ima učinak na cijeli organizam. Za to vam je potrebno:
5 žlica goji bobica
1 žličica agar algi
1 žlica tekućeg zaslađivača
2 žličice limunovog soka
2 žličice neke voćne arome po vašem izboru
Prvo se goji bobice kuhaju na umjerenoj vatri s malo vode. Postepene dodavati limunov sok, tekući zaslađivač i aromu.
Kuhajte smjesu dok ne proključa, zatim dodajte žličicu agar algi. Uz stalno lagano miješanje, narmelada se kuha još 7 minuta.
Tijekom kuhanja dodajte vode koliko je potrebno da se smjesa previše ne ukruti i možda čak ne zagori.
Kad je marmelada gotova, izlije se u čiste i sterilne staklenke, a nakon što se ohladi čuva se u hladnjaku.
Preporučena doza ovog marmelade je jedna do dvije žličice dnevno.
Primjedbe
Objavi komentar