Čašu slane vode trebate da popijete svaki dan!! Evo i zašto..



Odavno se zna koliko je dobro da pijemo vodu pomiješanu sa limunom ili pomiješanu sa jabukovim sirćetom. Međutim, u zadnje vrijeme mnog o više se praktikuje uzimanje slane vode, a sada ćemo vam objasniti i zašto.

U većini slučajeva smo u prilici da čitamo kako ne trebamo da uzimamo sol u prekomjernim količinama, jer može negativno da se odrazi na zdravlje, ali zapravo niko ne govori da ono može da ima i pozitivan učinak i da pomogne našem organizmu.

Naime, kada bismo redovno počeli da uzimamo vodu u kojoj je pomiješana morska so, mogli bismo da organizmu obezbjedimo dovoljno minerala, jer su u ovom napitku oni prisutni u visokim nutritivnim vrijednostima

Dovoljno je da u 3 dcl vode pomiješate prstohvat soli i da popijete za vrijeme doručka.



Poboljšava probavu

Uzimanjem soli dolazi do aktiviranja žlijezda koje se nalaze u ustima, a koje ispuštaju protein koji je od izuzetne važnosti, jer djeluje prilikom razgradnje hrane koju uzimamo. Osim toga, on olakšava proces probave, tako da više nećete imati problema sa nadutosti stomaka.

Vrši detoksikaciju organizma

U slanoj vodi prisutno je mnoštvo minerala koji učestvuju u detoksikaciji organizma, te nam pomažu da organizam očistimo od štetnih materija koje su se u njemu nakupile. Poznato je da ima i antibakterijsko dejstvo te bez ikakvih problema uništava sve bakterije koje su prisutne u tijelu.

Čuva kožu

Svako od nas želi da je koža na njegovom tijelu zdrava i mekana, a to ćete posići ako počnete sa konzumiranjem slane vode. Na ovaj način moći ćete da se riješite ekcema i akni, kao i osipa koji je nastao po koži.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovaj korijen krije tajnu: Pet puta zdraviji od limuna, nema šta ne liječi!

OVO JE NAJJAČI DOMAĆI LIJEK ZA PROSTATU: Svima je pomogao da se izliječe

Liječenje biljem – Šta je vitiligo i kako se liječi (PRIRODNI RECEPTI)