STALNO BACATE PROKLIJALI KROMPIR JER MISLITE DA NIJE DOBAR? SAMO URADITE OVU STVAR I JEŠĆETE GA U SLAST!

Naučnici sa Linkoln Univeriteta otkrili su nam da smo čitavog života u zabludi zato što izbegavamo proklijali krompiir. On je savršeno bezbedan za jelo.

Umesto što ćete se rešiti proklijalog krompira tako što ćete ga baciti, bolje se zaustavite i slobodno ga upotrebite.

Frustrirajuće je da onda kada krenete da spremate ručak shvatite da vam je krompir proklijalo. Međutim, nema razloga za brigu. Naučnici iz oblasti hrane dokazali su da su proklijali krompiri podjednako jestiv i zdravi kao i obični. Sve što trebate da uradite jeste da odsečete proklijale delove i krompir će imati uobičajeni ukus.

Godišnje se u Britaniji pojede 730.000 tona krompira za koji se potroši 230 miliona funti. Postoje 50:50 odsto šansi da će krompir da proklija nakon desetak dana.



Kupci često odustaju od krompira koji je nejednakog i neobičnog oblika ili je proklijao. Ali, to što je proklijao ne utiče na njegov ukus.Čak i kada krompir vremenom omekša i postane sunđerast, još uvek je jestiv ali može da ima malo drugačiji ukus.

“Mnogo krompira mi gubimo u samom procesu ljuštenja. Mnogi odustaju od kupovine krompira za koji vide da je proklijao umesto da uštede malo novca i kupe ga. Treba još istraživanja i dokazivanja u ovoj oblasti kako bismo sve razumeli” , rekao je doktor Kris Bišop sa ovog univerziteta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovaj korijen krije tajnu: Pet puta zdraviji od limuna, nema šta ne liječi!

Liječenje biljem – Šta je vitiligo i kako se liječi (PRIRODNI RECEPTI)

OVO JE NAJJAČI DOMAĆI LIJEK ZA PROSTATU: Svima je pomogao da se izliječe