LJUSKU OD CRVENOG LUKA NIKAKO NE BACAJTE: KADA VIDITE ZAŠTA SLUŽI GORKO ĆETE SE POKAJATI ŠTO STE JE DO SADA BACALI!



Crveni luk je jako dobro jesti. On je bogat bioflavonoidom kvercetinom, a on je dobar za razne stvari, kao je upala, srčane bolesti, alergija i karcinom. Međutim, d ali ste znali da i ljusku od crvenog luka možete iskoristiti, jer je on zdrav koliko i sam luk. Pomoću ljuske crvenog luka regulisat ćete krvni pritisak i spriječit kardiovaskularne bolesti.

Očnite dodavati ljusku crvenog luka u svaki obrok koji pravite, jer ćete na ovaj način obogatiti svoj obrok i to moćnim antioksidansom, ali također i drugim korisnim nutrijentima.

Odlučili smo podijeliti sa Vama na koji način ćete koristiti ljusku crvenog luka, pa da počnemo: Ukoliko pravite domaću supu i nju želite da stavite crveni luk, nema potrebe da ga gulite, dovoljno je smao da ga operete,a zatim sa ljuskom stavite. Na ovj način ćete dobiti najbogatiju i najzdraviju supu koju ste do sad pripremali.



Međutim, postoji i drugi način na koji možete iskoristiti ljusku crvenog luka, a to je da u čarapu stavite ljuske crvenog luka, a zatim da ubacite u vodu supe. Kad supa počne da ključa izvadite čarapu sa ljuskom crvenog luka.

Supa ne samo da će dobiti finu smeđkastu boju, nego će postati i bogata antioksidansima. Uz pomoć ove supe nikada nećete biti bolesni. Redovno je dajte dijetu da jede. Podijelite ovaj članak i sa svim svojim prijateljima koji se vole zdravo hraniti, jer ovaj recept im neće niko drugi otkriti. Vjerujte da će vam biti veoma zahvalni na tome. Za više članaka posjetite našu stranicu na kojoj možete pronaći razne zanimljivosti.

Izvor: Lifestylevesti.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ovaj korijen krije tajnu: Pet puta zdraviji od limuna, nema šta ne liječi!

OVO JE NAJJAČI DOMAĆI LIJEK ZA PROSTATU: Svima je pomogao da se izliječe

Liječenje biljem – Šta je vitiligo i kako se liječi (PRIRODNI RECEPTI)